En hållbar och hybrid arbetsplats

”Framtidens arbetsplats kommer att bli en hybrid av det vi saknat under pandemin och våra nyvunna lärdomar om andra sätt att utföra arbetet.”

Ovan är ett citat från rektor Erik Renström. Han är initiativtagare till projektet ”Framtidens arbetsplats” som syftar till att identifiera och prioritera vilka områden Lunds universitet behöver arbeta med för att utveckla en hållbar och hybrid arbetsplats.

En viktig drivkraft i detta arbete är att universitetet ska vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden, en nödvändighet för att vi ska fortsätta rekrytera och behålla engagerade medarbetare med rätt kompetens.

Skälet till att arbetet med Framtidens arbetsplats initierats just i år är coronapandemin som har drivit på en förändring av arbetslivet i en sällan skådad hastighet. En förändring som möjliggjorts av digitaliseringen i samhället, vilken i sig också är en starkt pådrivande faktor i detta arbete.

Den här bloggen ska vara lite som ett skyltfönster för projektet Framtidens arbetsplats. Här kan du läsa mer om projektets olika delar och här finns kontaktuppgifter till projektgruppen. Hör gärna av dig till oss om du vill dela med dig av något som kan vara till nytta i arbetet med Framtidens arbetsplats!

/Cecilia Billgren, projektledare Framtidens arbetsplats

oktober 19, 2021

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *